Бившият наставник на Челси Жозе Моуриньо е поставил ултиматум до Манчестър Юнайтед да получи писмена гаранция от „червените дяволи“, че именно той ще е следващият им мениджър.

Искането на Специалния е в разрез с изразената преди дни позиция на легендарния предводител на Юнайтед – сър Алекс Фъргюсън, който се изказа в подкрепа на настоящия треньор Луис ван Гаал. Шотландецът заяви, че е много лесно всички да критикуват холандеца, и обърна внимание на големия брой контузии, които опропастили сезона.

Думите на Фъргюсън са внесли раздвоение сред борда на директорите, които вече не са така единни в мнението си относно Моуриньо. Португалецът обаче си остава явният фаворит, тъй като е считан за единствения наставник, който би могъл да върне старата слава на „червените дяволи“.

Самият португалец от своя страна иска да се застрахова от внезапни обратни завои и тъкмо затова изисква писмено обещание от Юнайтед. Той веднъж вече бе подминат за постта, а това се случи именно когато сър Алекс Фъргюсън обяви своето оттегляне.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS