Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо не смята, че победата с 2:0 над Ливърпул е върнала отбора му обратно в битката за титлата на Англия.

Днес „сините” изнесоха отличен в тактическо отношение мач и надиграха лидера в класирането, с което се приближиха на 2 точки зад него при оставащи 2 кръга до края. От победата най-много обаче може да се облагодетелства Манчестър Сити, който макар да е трети, има два мача по-малко от Ливърпул и 6 точки пасив. Това означава, че при победи до края за „червените” и „гражданите”, шампион ще стане тимът на Мануел Пелегрини заради по-добрата си голова разлика.

„Ние не сме се върнали в нищо”, отсече Моуриньо по повод шансовете на Челси. „В тази ситуация сме почти трети.”

„С вчерашната загуба на Евертън почти си гарантирахме директна промоция в групите на Шампионската лига. Сега се нуждаем от още една точка, за да си гарантираме третото място.”

„Сезонът е добър за нас. Отборът еволюира в много аспекти. Шампионът ще бъде само един – или Сити, или Ливърпул. Ние няма за какво да празнуваме, но можем да кажем, че сме завършили трети и че сме спечелили и двата си мача срещу шампиона, който и да е той”, завърши Моуриньо.