Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс нападна бившия си клуб Евертън. Шотландецът заяви, че „карамелите“ спират развитието на две от звездите си – Маруан Фелайни и Лейтън Бейнс. Моис иска да привлече двамата на „Олд Трафърд“, но от Евертън твърдо отказват да се разделят с тях. „Червените дяволи“ отправиха оферта на стойност 28 млн. паунда за двамата, но предложението им бе моментално отхвърлено.

„Ако бях мениджър на Евертън и сър Алекс Фъргюсън дойде и попита за Лейтън Бейнс и Маруан Фелайни би било много трудно за мен да ги задържа, защото мисля, че винаги трябва да се прави това, което е най-добро за играчите“, коментира Мойс.

„Роберто Мартинес се намира на ново място и съм сигурен, че скоро ще разбере как се работи в Евертън. Аз привлякох всеки един футболист в клуба, така че знам отлично как работи Евертън“, каза още шотландецът, който намекна, че „карамелите“ винаги продават най-добрите си футболисти.

В същото време от ливърпулския клуб обявиха, че Мойс проявява неуважение към клуба, изпращайки оферта на стойност 28 млн. паунда за двамата играчи.