"Зе мен е голяма чест да ме иска отбор като Манчестър Юнайтед. Много съм радостен, че сър Алекс ме е препоръчал за поста. Уважавам всичко, което той е направил за клуба", заяви за официалния сайт на новия си отбор Дейвид Мойс, който подписа договор с английския гранд до лятото на 2019 година.

"Знам, че ще бъде трудна да вляза в обувките на най-добрия мениджър за всички времена, но шанс като този, да застанеш начело на Манчестър Юнайтед, не идва толкова често, така че очаквам с нетърпение да поема отбора през новия сезон", продължи Мойс, който ще дойде на "Олд Трафорд" като свободен агент.

"Имах прекрасна работа в Евертън, имах прекрасен президент и борд на директорите, както и уникални играчи. От днес до края на сезона, аз ще направя всичко възможно да приключим, колкото се може по-напред в класирането", добави роденият в Глазгоу специалист, който има още два мача с тима от Ливърпул до края на сезона.

"Невероятните фенове на Евертън имаха голяма роля в това да остана толкова години на „Гудисън парк“ и аз искам да им благодаря за подкрепата към мен и към момчетата. Евертън ще бъде винаги близо до сърцето ми до края на моя живот", завърши новият мениджър на "червените дяволи", който бе начело на "карамелите" през последните 11 години.