Манчестър Юнайтед потвърди, че Дейвид Мойс ще поеме клуба от 1 юли. Договорът му е за 6 години.

Мойс, който бе начело на Евертън от 2002 година насам, заменя на поста Алекс Фъргюсън. 71-годишният специалист вчера официално обяви, че се оттегля от треньорската професия.

Решението за назначаването на шотландеца стана факт, след като бе потвърдено от борда на директорите на „червените дяволи“. Мойс бе препоръчан на клуба от Фъргюсън.

Назначаването на Мойс става факт, след като този ход бе одобрен от борда на директорите на "червените дяволи".

След вчерашното решение на сър Алекс да се оттегли от мениджърския пост в Юнайтед, букмейкърите на Острова обявиха веднага Мойс за фаворит за негов заместник. В крайна сметка, 20-кратните шампиони на Англия избраха точно Мойс да наследи сънародника си сър Алекс като наставник на "червените дяволи" в края на тази кампания.

Мойс, който води Евертън в последните 11 години, отказа да преподпише своя договор с "карамелите" и пристига на "Олд Трафорд" като свободен агент. Последните му два мача начело на Евертън ще бъдат оставащите две срещи от Висшата лига на Англия с Уест Хем Юнайтед и Челси

Самият Мойс обаче ще има доста тежка задача при "червените дяволи". Той ще трябва да наследи най-успешния треньор в историята на британския футбол. Сър Алекс Фъргюсън, който пое тима от Манчестър през 1986 година, ще се оттегли от футбола на 71 години това лято. Той има 38 големи трофея начело на Манчестър Юнайтед, от които 13 титли във Висшата лига, 5 ФА Купи и 2 Шампионски лиги.