Мениджърът на Куинс Парк Рейнджърс Хари Реднап разкри, че бъдещият наставник на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс е фен на Кристофър Самба.

Националът на Конго се превърна в най-скъпия трансфер в историята на „рейнджърите“, но в момента лекува контузия и е малко вероятно да участва в утрешния мач срещу Нюкасъл.

През януари лондончани броиха 12,5 милиона паунда за него на Анжи и активираха освобождаващата клауза по договора му. Въпреки изпадането на КПР от елита обаче Мойс храни единствено симпатии към бранителя, чиято първа поява във Висшата лига бе с екипа на Блекбърн.

„Откакто дойде при нас, той получи редица леки травми“, обясни Реднап. „Според мен той не можа да свикне със скоростта на играта тук след трансфера си от Анжи. Срещу Някасъл може и да го натиснем да играе, но така може съвсем да се контузи и ще е жалко. Аз все още мисля, че той е топ играч.“

„Миналата вечер се говорих с Дейвид Мойс и той каза подобно нещо. Според него Самба може да играе във всеки един от първите 6 отбора. Просто до момента не успява да покаже това, на което е способен“, завърши Реднап.