Десет са били арестуваните снощи заради екшъните, които сътвориха феновете на Уест Хем и Милоу около двубоя помежду им за Купата на лигата.

Очаква се бройката на задържаните да нарасне многократно днес и в следващите дни, след като агитките на двата лондонски тима върнаха Англия в смятаните за забравени времена от 70-те и 80-те години на миналия век, когато насилието и хулиганските прояви заливаха стадионите на Острова.

Двама феновете бяха наръгани с ножове, а 1000 полицаи не успяха да се справят с опазването на реда на столичното дерби, като запалянковците дори нахлуха на терена на Ъптън Парк и успяха временно да прекратят двубоя.

Най-фрапантните сцени обаче са били около стадиона, където са летели тухли, бутилки, столове и стрелички за дартс. Свидетели на случилото се разказват за пребити фенове и полицаи.

„Никога не съм виждал нещо такова. Беше като военна зона”, споделя очевидец. Друг добавя: „Имаше фенове, които се опитваха да убият един друг.”

Иначе самият двубой бе достатъчно драматичен, за да увеличи до краен предел напрежението по трибуните. Уест Хем продължи напред след продължения и успех с 3:1, след като гостите от Милоу водеха с 1:0 до 87-ата минута.

Снимки от фрапантните сцени можете да видите тук и тук.