Феновете на Милуол за пореден път се доказаха като едни от най-бруталните хулигани на Острова. Насилие избухна преди двубоя на тима с Уест Хем за Карлинг Къп. Мъж бе наръган с нож в гърдите около 22.25 българско време, а сбиванията около „Ъптън Парк” стартирали около два часа по-рано. Стотици фенове на двата отбора били въвлечени в грозните сцени в Източен Лондон. От столичната полиция обявиха, че проучват вариант сбиванията да са били планирани предварително.

Допълнително, привържениците на Уест Хем нахлуха на терена, когато техният отбор успя да реализира попадение. Почти шест минути бяха нужни на стюардите да разчистят игрището от около 50-тина фена, а полицаите заеха ключови позиции, за да предотвратят повторение.

„Беше като военна зона – около мен всички се биеха,” споделя очевидец на събитията пред стадиона. От местен бар се оплакаха, че всички стъкла на заведението са изпочупени от преминаващи орди. Полицията обяви, че е арестувала петима, а още се издирват. „По наша преценка са били въвлечени стотици фенове,” казват още от властите.

Репортер на ББС съобщава и за втори намушкан с нож човек, но засега няма потвърждение от полицията.

„Полицията искаше да ни помогне, но полицаите се страхуваха да използват сила. Все още треперя. Мислех, че ще умра,” коментира фен на Уест Хем, който видял друг от своите обграден от десетина ултраси на Милуол, и бит.