Норич Сити взе изключително ценна победа в битката си за оцеляване в елита на Англия, сразявайки с 1:0 прекия си съперник за изпадане – Борнемут, на своя „Кероу Роуд”. Двата тима завършиха с 10 човека мача, след като за пръв път се използваха в Премиър лийг мониторите край тъчлиниите за установяване дали има червени картон.

Реферът Пол Тиърни изгони Стив Куук от Борнемут, а същото направи с Бен Годрфий през втората част. „Канарчетата” влязоха в мача на осем точки зад спасителния бряг, но скъсиха дистанцията на шест и три зад 19-ия Борнемут след гола от дузпа на Теему Пуки.

Иначе, Калъм Уилсън имаше първият шанс в Източна Англия, след като отправи първия си точен удар от октомври насам, но Тим Крул се прояви добре. Емилиано Буендия отговори с центриране за Макс Ааронс, чийто удар премина далеч от вратата.

Норич можеше да открие резултата чрез дебютанта Дуда, но Рамздейл попречи на удара на футболиста. Стийв Куук пък игра с ръка в наказателното поле, за което бе изгонен, а дузпата бе реализирана от Теему Пуки, който на практика донесе победата на „домакините”.

Втората част Годрфий също бе изгонен след шпагат в краката на Уилсън и след дълго преглеждане на ситуацията реферът реши да му покаже втори жълт картон.

Гостите бяха близо до изравняването, след като удар с глава на Нейтън Аке бе спасен от Крул, а също така и фаул от Райън Фрейзър.