Нападателят на Евертън Кевин Миралас ще се размине с операцията. Тази добра новина сподели мениджърът на "карамелите" Роберто Мартинес по време на паузата за националните отбори. 

Белгиецът получи травма в подколянното сухожилие по време на мърсисайдското дерби с Ливърпул и имаше съмнения, че може да се наложи хирургическа интервенция, която да го извади за дълго от сметките на испанеца. 

"Кевин няма нужда от операция, само от консервативно медикаментозно лечение и почивка. Очаквам да се върне в състава ни до няколко седмици, а не месеци, каквато заплаха имаше", сподели Мартинес. 

Миралас показва много добра форма през новия сезон, а преди това направи и силно Световно първенство с екипа на Белгия, което го превърна в основен играч на мърсисайдци. Освен неговото скорошно завръщане, Мартинес сподели и добри новини за други контузени. 

"Знаете, че не можехме да разчитаме на Рос Баркли, но още в понеделник го очаквам на заниманията ни. Очаквам го с нетърпение в състава. Брайън Овиедо пък се възстановява все по-добре от счупения си крак и скоро също може да се завърне", сподели Мартинес.