Ръководството на Милан за пореден път коментира слуховете, че ще наддава за звездата на Манчестър Сити – Марио Балотели. Отговорът на „росонерите“ в тази посока, бе, че ако футболистът струва колкото прочутата картина на Леонардо да Винчи - Мона Лиза, то тогава в Милан би трябвало да са колекционери на произведения на изкуството.

По-рано през седмицата агентът на италианеца Мино Райола заяви, че нито един клуб на Апенините не може да си позволи клиента му. „Балотели струва колкото Мона Лиза“, заяви Мино Райола. „Няма клуб в Италия, който може да го привлече“, категоричен бе агентът на нападателя.

Джокондата е нарисувана през 16 век и е една от най-известните картини в историята на изкуството.

В медиите обаче продължава да се твърди, че Милан е един от основните претенденти за подписа на Марио Балотели. Запитан за тази възможност вицепрезидентът Адриано Галиани сподели пред Sky Sport Italia: “Често разговарям с Райола. Той наминава със своите творения на изкуството, а ние сме колекционери...”

По-рано през деня в Италия се появиха информации, че ръководството на Манчестър Сити е поставило цена на Марио Балотели от 28 милиона паунда (около 35 милиона евро), което най-вероятно ще откаже Милан от идеята да привлича нападателя.

Мнението на Силвио Берлускони за италианския национал пък бе: „Коментарът ми за Балотели беше интерпретиран неправилно. Той е прекалено скъп.“