Сръбският национал Милан Йованович определи като „грешка” трансфера си в Ливърпул през лятото. По всичко личи, че нападателят ще напусне „Анфийлд” след края на сезона, тъй като откровено не попада в плановете на мениджъра Кени Далглиш.

Сърбинът не е играл за „червените” от 12 февруари, когато записа минути срещу Уигън Атлетик. Под ръководството на Далглиш, Йованович има едва два мача.

Йованович премина в Ливърпул със свободен трансфер през лятото по настояване на Рафаел Бенитес, но испанецът бе уволнен преди сърбинът да акостира в Мърсисайд.

„Ако можех да премина в клуб от Италия или Германия щях да бъда по-щастлив отколкото в Англия. В Белгия живях в зона, където имаше много хора от Сърбия и животът ми там бе съвсем различен”, коментира Йованович.

„Ливърпул е много различно място. Тук съм сам, без никой. Просто съм много самотен чужденец. Ако не са съпругата и децата ми няма с кой да говоря на сръбски. Ливърпул е клуб, на който не можеш да откажеш. Единствено съжалявам, че треньорът, който ме доведе на „Анфийлд” си тръгна преди да пристигна. Вярвам, че ако Бенитес бе останал в Ливърпул всичко щеше да бъде различно за мен. Имаше още 15 клуба, които се интересуваха от мен. Аз обаче избрах Ливърпул и направих грешка”, проплака сърбинът.