Полузащитникът на Челси Михаел Балак изчетка сериозно своя мениджър Карло Анчелоти, като обяви, че успехите на тима от началото на сезона се дължат изключително на италианския специалист. „Сините” спечелиха първите си шест мача в Премиършип, а в Шампионската лига победиха Порто на старта на груповата фаза.

Балак успя да се разпише срещу Тотнъм за победата с 3:0 вчера, и след двубоя заяви, че според него тактическата схема на Анчелоти е извадила „искрата”.

„Откакто Анчелоти е тук, ние играем много добре,” каза немският халф. „Той промени системата, което ни позволява да владеем повече топката, и така се чувстваме по-удобно на терена. Играем с лекота, дори да не създаваме стотици положения, защото знаем, че нашият миг ще дойде.”

„Така ни учи той – ако чакате, моментът ще дойде,” продължи Балак. „Това ни казва преди всеки мач, да сме търпеливи. И вече се вижда, когато дойде нашият шанс, ние сме смъртоносни.”

„Той дава самочувствие на отбора. Обикновено не е лесно да се нагодиш към нова схема на игра, но ето, че неговата пасна бързо на нашия тим,” добави немският национал.

„Спечелихме всичките си мачове дотук, и искаме да продължаваме в същия дух. Отборът е уверен и спокоен,” завърши Михаел Балак, цитиран от таблоида „Сън”.