Бившият английски национал Джонатан Уудгейт официално бе назначен за мениджър на Мидълзбро, след като подписа договор за три години с тима от Чемпиъншип.

През миналия сезон юношата на клуба бе асистент на Тони Пюлис, който обаче напусна "Ривърсайд", след като не успя да осигури на тима участие в плейофите за промоция във Висшата лига.

Сега Уудгейт получава шанс от ръководството да се докаже като мениджър, като целта пред него ще е да върне Боро във Висшата лига. Асистент на Уудгейт на "Ривърсайд" ще бъде бившият му съотборник в Лийдс и Тотнъм Роби Кийн, а в треньорския щаб влизат още Дани Койн и Лео Перкович.

"Към мениджърския пост в отбора имаше огромен интерес след раздялата с Тони Пюлис и в прецизния процес на търсене на нов треньор разговаряхме с редица потенциални кандидати от Великобритания и чужбина. По време на този процес стана ясно, че Джонатан е най-добрият избор за новата треньорска структура, а неговите помощници допринасят с богат опит и знания. Визията на Джонатан за клуба съвпада с нашата - искаме да изградим нова идентичност на отбора", се казва в съобщение от ръководството на клуба.

Уудгейт започва юношеската си кариера в Мидълзбро, като изигра общо 112 мача за клуба, преди да сложи край на футболната си кариера именно там през 2016 година и да заеме пост в Академията на тима. /БГНЕС