Централният бранител на Арсенал Пер Мертезакер реши да не прави излични драми от загубата с 1:2 Суонси Сити в 28-ия кръг. Бившият германски национал заяви, че поражението не е „краят на света“.

Джоел Кембъл изведе „топчиите“ напред в резултата след 15 минути игра, ала голове на Уейн Раутлидж и Ашли Уилямс донесоха ценни три точки за „лебедите“, които бяха без своя мениджър Франческо Гуидолин.

Арсенал приключи мача с 3 греди на сметката си, което потвърджава думите на Мертезакер, който заяви след мача: „Опитахме се много здраво. Всички видяха, че положихме усилия. Играхме доста добре, но ни липсваше заключителния пас, а и ударихме няколко греди. Тази загуба не е краят на света.“

„Искахме по-добър резултат от този, който постигнахме срещу Манчестър Юнайтед (загуба с 2:3 в миналия кръг – б.р.), но дребните детайли ни струваха скъпо. Загубихме мача заради едно статично положение, а и защото трябваше да се браним по-добре. Можеше да се усети, че бяхме изнервени в последните минути. Трябва бързо да се възстановим преди мача в неделя. Мислите ни са насочени изцяло в тази посока“, добави Мертезакер.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS