Арсенал записа нова издънка в Премиършип, след като в мач от 28-ия кръг загуби у дома с 1:2 от Суонси. „Топчиите“ имаха отличен шанс да се възползват от равенството на лидера Лестър с Уест Бромич във вторник и да намалят пасива си, но вместо това той бе увеличен.

Тимът на Арсен Венгер бе по-добрият на „Емирейтс“ в по-големи части от мача, но в крайна сметка три греди и още куп пропуски лишиха „топчиите“ от повече от едно попадение. В същото време гостите бяха максимално ефективни, възползваха се от своите шансове и така стигнаха до трите точки.

За Арсенал това е трети пореден мач без победа във Висшата лига след успеха над Лестър и така „артилеристите“ остават с актив от 51 точки на трето място, на 6 зад Лестър и на 3 зад втория Тотнъм.

Арсенал започна по-добре мача, а в 11-ата минута Алексис Санчес бе близо до гола, но изстрелът му удари страничната греда.

4 минути по-късно обаче "топчиите" успяха да поведат чрез Джоел Кембъл, който засече по много техничен начин с шпагат центриране на Алексис Санчес.

Суонси изравни резултата след гол на Уейн Раутлидж в 32-ата минута. Джак Кок изведе хитро своя съотборник, който с прецизен удар покрай Петър Чех вкара за 1:1.

В 41-ата минута домакините имаха великолепен шанс отново да излязат напред в резултата. Пер Мертезакер свали с глава по великолепен начин топката в краката на Оливие Жиру, който от 10 метра фронтално срещу вратата не успя да уцели очертанията.

Второто полувреме започна с равностойна игра и без голови положения, а

ситуацията се оживи след 65-ата минута, в която Гилфи Сигурдсон премина по впечатляващ начин през бранителите на Арсенал, след което стреля опасно от малък ъгъл, но без успех.

4 минути по-късно Арсенал удари трета греда в мача. Алексис Санчес уцели напречната греда след изпълнение на пряк свободен удар.

Въпреки по-добрата игра на "топчиите" обаче Суонси успя изненадващо да стигне до втори гол, а голяма вина носеше и Петър Чех. В 74-ата минута Сигурдсон центрира от фаул, а в наказателното поле Чех не се ориентира добре, пропусна топката и позволи на Ашли Уилямс да я вкара във вратата от непосредствена близост.