Мениджърът на Уест Бромич Стив Кларк, който е бивш помощник на Карло Анчелоти в Челси, заяви, че Ромелу Лукаку няма да се ползва със статут на гарантиран титуляр в новия си тим.

Лондончани преотстъпиха белгийския национал при „дроздовете“ за целия сезон, за да може 19-годишният таран да натрупа повече опит в официални срещи.

„Той със сигурност е гладен за игрови минути, знам това“, сподели Кларк, чието напускане на „Стамофорд Бридж“ доведе до немалко сътресения в Челси. „Той иска да се справи добре и да се докаже във Висшата лига.“

„Дали има проблеми с Челси, не е моя работа. Нямам идея какво се е случило през миналата година. Със сигурност му е било трудно да се наложи в тима при наличието на Дидие Дрогба и Фернандо Торес. Но сега започва на чисто. Той ще бъде просто един от нападателите, които се борят за титулярно място в отбора ми и се надявам в края на кампанията да няма от какво да се оплаче“, добави Кларк.

„Ние изпратихме човек да го наблюдава и той се върна с позитивни доклади. Срещу Холандия вчера той влезе на смяна и се справи много добре – вкара гол и спомогна за обрата в срещата. Винаги е хубаво, когато твоите играчи се справят отлично на терена“, завърши Кларк.