Младият нападател на Челси Ромелу Лукаку, който бе пратен под наем за идния сезон в Уест Бромич, нападна лондонския клуб.

Белгийският национал акостира на „Стамфорд Бридж“ срещу 18 милиона паунда, но записа едва 8 мача за „сините“ през миналия сезон. Освен това, когато Челси спечели Шампионската лига през май, 19-годишният таран отказа да вдигне трофея, защото не се чувствал като победител.

„Просто не можех да остана в Челси“, каза Лукаку. „Пожертвах година от кариерата си с тях и не искам да мина по същия път отново.“

„Облекчен съм, задето намерих решение. Още в първия ден на предсезонната подготовка казах на мениджъра, че искам да си тръгна. Ди Матео отвърна, че трябва да помисля за Челси, тъй като този сезон тимът не разполага с много нападатели, но това беше правилният момент да помисля за себе си“, допълни бившият ас на Андерлехт.

„Писна ми да гледам другите от пейката. Изиграх само 12 мача и когато се представях добре, бях заменян. Загубих желанието си за игра през миналата година. Дори и да получавах минути на терена, просто си губех времето. Много съм щастлив, че отидох в Уест Бром – чувствам го като освобождение“, завърши Лукаку.