Мениджърът на Борнемут Еди Хоу призна, че клубът рискува изключително много с привличането под наем на Джак Уилшър от Арсенал.

Сделката се случи в последния ден от летния трансферен прозорец, като английският национал ще играе за „черешките“ до края на сезон 2016/2017. В последните 5 кампании с „топчиите“ Уилшър беше титуляр в едва 49 мача, като честите контузии сериозно спряха развитието му.

Въпреки това Хоу е готов да рискува с 24-годишния полузащитник, защото е наясно, че когато Уилшър е в оптимална форма, той е футболист, способен да реши изхода на всеки мач.

„Можем да му предоставим платформа, върху която той да стъпи и демонстрира най-доброто, на което е способен. Ще работим здраво, за да му помогнем да изпъкне по най-добрия начин. Мисля, че нашият стил на игра ще му помогне“, каза Хоу.

„Трансферът има голямо значение за нас. Той е малко като стъпка в неизвестното предвид историята на Джак. Въпреки всичко той е човек, който е считан за един от най-добрите на своята позиция. Тази сделка може да проработи и за двете страни. Той определено може да пане на нашия футбол и може би да придаде последната липсваща съставка. Никога не обещавам на който и да е футболист, че със сигурност ще играе, но при качествата на Джак, ако той е здрав, ще бъде на линия“, добави Хоу.