Раул Мейрелеш, Даниел Агер и Фабио Аурелио ще бъдат на линия за Ливърпул за предстоящото мегадерби между „червените” и Манчестър Юнайтед в неделя. Това заяви асистент мениджърът на тима Стив Кларк.

Португалската звезда на мърсисайдци бе заменен през второто полувреме на загубата от Уест Хем, след като получи травма в коляното.

„Надяваме се, че ще бъдат готови. Той имаше лек проблем с коляното и като предпазна мярка сметнахме, че е по-добре да го заменим. Този ход му дава по-фобър шанс да бъде готов за следващия мач. Той ще тренира на облекчен решим в следващите три-четири дни, а в края на седмицата ще можем да го използваме в подготовката за мача през уикенда”, коментира Кларк.

Фабио Аурелио контузи адуктор в двубоя от Лига Европа срещу Спарта в Прага, докато в реванша травма получи друг бранител – Даниел Агер.

„Ситуацията е същата. И двамата тренират на облекчен режим. Аурелио ще се включи към основната група в четвъртък. Надяваме се Агер също да бъде готов тогава, най-късно в петък”, сподели още помощникът на Кени Далглиш.