Вторият по сила акционер в Арсенал – Алишер Усманов посъветва мениджъра на клуба Арсен Венгер сам да посочи кой трябва да го наследи веднъж щом вземе решение за оттеглянето си.

Роденият в Узбекистан руски бизнесмен притежава 30,04 процента от „топчиите“ посредством компанията си „Ред енд Уайт Холдингс“. Преди 6 години той опита да се превърне в мажоритарен акционер, след което Стан Крьонке стана такъв заради своя дял от 67 процента.

Шеф в ПСЖ: Има 0 процента шанс да видите Венгер тук

63-годишният Усманов подчерта в своето изказване, че предпочита Венгер да остане на поста и не французинът е виновен за всички проблеми на отбора напоследък. „Не мисля, че само треньорът трябва да бъде обвиняван за всичко, което се случва“, коментира руснакът.

„Нужно е да има последователност в клуба. Това включва и подготовката за наследник на Венгер, но по един много уважителен начин. Мога да предложа Арсен сам да подготви човекът, който да го замести след време.“

Интересното е, че макар да държи почти 1/3 от Арсенал, Усманов не е част от борда на директорите. Той не се разбира много-много с Крьонке, като контактува единствено с президента сър Чипс Кесуик. „Аз лично, за мое голямо съжаление, съм напълно изолиран от вземането на решения. Цялата отговорност за съдбата на клуба лежи върху плещите на мажоритарния акционер“, каза Усманов.