Спортният директор на Пари Сен Жермен Патрик Клуйверт се изказа красноречиво колко нищожна е възможността клубът да ангажира за треньор мениджъра на Арсенал Арсен Венгер. Според холандеца вероятността това да се случи граничи с нулата.

Бъдещето на 67-годишния наставник вече години наред е обект на слухове и спекулации, а лошите резултати на „топчиите“ в последно време и неяснотата около изтичащия му контракт не помагат особено.

Бойкот: Феновете на Арсенал оставиха празни трибуни на "Емиратс"

ПСЖ от своя страна има свои тревоги по същото направление, тъй като не е много ясно дали Унай Емери ще остане начело след края на сезона. Медиите във Франция редовно критикуват испанеца заради работата му, а тези гласове се засилиха след историческия обрат на Барселона срещу парижани в 1/8-финалите на Шампионската лига. Чуват се и призиви от основни футболисти като Марко Верати, който желае още инвестиции в нови играчи, с които да се гони триумф в турнира на големите.

Голяма глупост на Венгер може да донесе наказание за Арсенал

Ангажирането на треньор с реноме като Венгер със сигурност ще е добра стъпка в успокояване на страстите, но на този етап ПСЖ не гледа към Северен Лондон. „Не, това изобщо не е вярно. Има точно 0 процента шанс Венгер да дойде тук“, отсече спортният директор Клуйверт.