Гигантски бой с участието на около хиляда запалянковци е станал в понеделник в Росарио /централната част на Аржентина/ при продажбата на билети за мача през следващата седмица между Росарио Сентрал и Нюелс Олд Бойс, предаде агенция Франс прес, позовавайки се на източници от полицията.

Инцидентът е започнал, след като около 700 привърженици на Нюелс Олд Бойс са пристигнали на стадиона на Росарио Сентрал с намерение да се оплакват от малкото отпуснати им билети за мача в неделя. Те са били посрещнати от около 200 привърженици на Росарио Сентрал и се е стигнало до масов бой с юмруци и камъни.

Множество витрини са счупени при този бой в центъра на Росарио /град на около 300 километра северно от столицата Буенос Айрес/, двама запалянковци са ранени, а около 40 са арестувани от полицията.

"Червено-черните" запалянковци са искали 8500 билета за мача в неделя, смятан за дерби, докато от клуба Росарио Сентрал са им отпуснали 3900 билета.

С 18 точки Росарио Сентрал е на 6-то място във временното класиране на първа аржентинска дивизия, а с 15 точки отборът на Нюелс Олд Бойс е на 11-то място.