Аржентинският халф на Ливърпул Хавиер Масчерано очаква да остане на „Анфийлд” в следващите няколко години. В момента полузащитникът играе в тима като преотстъпен от отбора на Уест Хем Юнайтед.

 

Договорът му изтича в края на сезона, но Бенитес е готов да предложи на Масчерано постоянен контракт за срок от пет години. Очаква се само собствениците на клуба американците Том Хикс и Джордж Джилет да дадат одобрението си за сделаката. Най-вероятно това да стане в средата на месеца, когато двамата ще имат среща с мениджъра Рафаел Бенитес.

 

Аржентинецът заяви, че голямо значение за него има испанският мениджър на тима, който за момента остава на „Анфийлд”, въпреки разногласията с Хикс и Джилет относно трансферната политика на клуба.

 

„Много е важно за мен, че Рафа остава като мениджър. Той ми предостави великолепна възможност когато дойдох в Ливърпул”, коментира Масчерано.

 

„Не искам да говора за проблемите му с Ливърпул Те трябва да разговарят, но съм сигурен, че проблемът може да бъде разрешен”, продължи сърцатият футболист.

 

"Надявам се, че Рафа ще остане. Отборът е добър и в момета се намираме в добра позиция в Шампионската лига и Премиършип."

 

„Разговаряхме относно моята ситуация и мисля, че вече всичко е договорено. Не знам обаче дали всичко ще бъде решено до 16 декември. Ще изчакам до тогава защото искам да остана тук. Сигурен съм, че това ще се случи”, завърши Масчерано.