Българските национали Мартин Петров и Валери Божинов не успяха да помогнат на своя Манчестър Сити в двубоя на „гражданите” срещу Фулъм.

„Небесносините” претърпяха неприятно поражение с 1:3 като домакин и пропуснаха отличен шанс да се изкачат с няколко позиции във временното подреждане.

Двамата българи започнаха заедно като титуляри за първи път през този сезон, след като се възстановиха от тежки травми, заради които пропуснаха голяма част от кампанията. В хода на мача и двамата бяха заменени, като Божинов напусна в 55-ата минута, а Петров остана на терена до 63-ата.

Резултатът на стадион „Ийстландс” бе открит в 28-ата минута от ирландеца Стивън Айрлънд, който успя да прехвърли вратаря на гостите с удар от границата на наказателното поле. Атаката за попадението бе започната от Божинов, който овладя топката в центъра на терена, намери Айрлънд, а халфът напредна добре и след като пробяга повече от 30 метра стреля, за да остави Марк Шварцер безпомощен за 1:0.

През първата част Валери Божинов пробва два изстрела, които обаче не попаднаха в рамките на вратата, а Мартин Петров се отличи с няколко типични пробива по лявото крило.

Веднага след подновяването на играта през втората част гостите стигнаха до изравняване, като голът за Фулъм бе дело на Клинтън Демпси. Попадението допълнително разстрои играта на домакините, които продължиха да действат разконцентрирано на терена.

Мениджърът на Сити Марк Хюз прибегна до първата си смяна в 55-ата минута, когато извади именно Божинов, а на негово място се появи Чед Евънс. Промяната за „гражданите” обаче се оказа с отрицателен ефект и в 59-ата минута Диксън Етуху с мощен шут от 23 метра не остави шансове на Шей Гивън.

До края на мача домакините не успяха да намерят противодействие на атаките на Фулъм, а седем минути преди последния съдийски сигнал Клинт Демпси записа втория си гол в срещата, разписвайки се след асистенция на Боби Замора.

Така след изиграването на двубоите от 32-ия кръг на Висшата лига Манчестър Сити остава на 11-та позиция, докато Фулъм е осми.