Мениджърът на Астън Вила Мартин О`Нийл определи спекулациите, свързващи името му с поста национален селекционер на Англия, за „нечестни” и заяви, че вярва в класирането на „Трите лъва” на Евро 2008 под ръководството на Стив МакЛарън.

Ирландският специалист е основен претендент за заместник на МакЛарън, който ще бъде уволнен при провал на Англия – почти сигурен, ако Израел не спре Русия.

Въпреки че получи подкрепата на клубния бос Ранди Лърнър, О`Нийл се чувства неудобно от ситуацията, в която попадна. Той все още вярва, че в групата на Англия ще настъпи обрат и в крайна сметка тимът ще се класира.

„Ще кажа моето мнение. Чувствам се неудобно да отговарям на въпроси за Англия. Президентът на моя клуб се изказа, така е, но той говореше хипотетично,” коментира О`Нийл. „Най-важното, аз смятам, че Англия просто нямаше късмет срещу Русия. Те играха страхотно и по мое мнение, все още могат да се класират.”

„Мисля, че Русия няма да победи лесно в Израел. Няма какво повече да кажа. Всичко е много несправедливо. Не е честно да говоря с хора, които вече са решили, че всичко е свършило – а то не е,” продължи ирландецът.

„Стив МакЛарън бе абсолютно прав, когато заяви, че групата свършва след 12 мача. Ако Англия се класира, което аз вярвам, че ще стане, това ще значи ли, че не го заслужава?! Няма какво повече да кажа,” завърши наставникът на Стилиян Петров.