Мениджърът на Тотнъм Мартин Йол обвини защитниците в тима за снощното поражение от Евертън у дома с 1:3. Холандският наставник, който похарчи 40 милиона паунда за нови попълнения през лятото, трябваше да изгледа ужасното представяне на своите възпитаници и да напусне под освиркванията на феновете на „Уайт Харт Лейн”. „Шпорите” допуснаха цели три попадения само за едно полувреме.

„Може да излезеш с добра настройка, но когато допуснеш гол в първите две минути, тогава имаш проблем,” заяви Йол. „Когато допуснеш и три гола в първите 45 минути, тогава вече е почти невъзможно да се върнеш, особено срещу уравновесен тим като Евертън.”

Йол продължи: „Свършихме доста работа по време на предсезонната подготовка, но ето че за пет мача трябваше да сменим 10 защитници. От първия мач насам изгубихме четирима, или дори петима.”

След като загуби и в първия кръг от Съндърланд, Йол се надяваше на по-различен резултат срещу Евертън.

„Може би ни липсваше и малко късмет. Отново получихме ритник в зъбите,” продължи специалистът. „Но не трябва да забравяме, че ни предстоят още много кръгове този сезон. Разбира се, не ни помага фактът, че нямаме точки след първите два кръга, но не искам да си търсим оправдания.”

Йол все пак бе категоричен, че няма място за паника и добави: „Единственото позитивно днес е, че доброто настроение в съблекалнята се запази.”