Мениджърът на Блекбърн Марк Хюз призна, че си мечтае някой ден да замени сър Алекс Фъргюсън на кормилото на Манчестър Юнайтед.

Бившият нападател на „червените дяволи” ще се изправи срещу стария си клуб в събота, когато Роувърс гостуват на „Олд Трафърд”.

Хюз вече има изградена репутация на добър треньор от годините, прекарани начело на Уелс и Блекбърн. Той превърна клуба от борещ се да не изпадне, в участник в евротунирите само за две години и половина.

Уелсецът изведе Роувърс и до три полуфинала за купите в Англия, но е решен да постигне още много в кариерата си. Затова признава, че ако бъде привикан от Юнайтед, няма да може да устои.

„Когато сър Алекс Фъргюсън реши да си тръгне, сигурен съм, че ще има много желаещи, които ще пуснат молба за работа на бюрото на Дейвид Гил,” заяви Хюз.

„Това е фантастична работа, а сър Алекс я върши по фантастичен начин.”

„Искам да стигна до предела на възможностите си, и ще използвам всеки удобен случай, който ми с предостави.”

„Ако си върша добре работата тук, което мисля, че правя, ще видим как ще се развият нещата.”

Въпреки че разкри мечтата си да води Юнайтед, Хюз бе категоричен, че е щастлив на „Иууд Парк”. „Аз съм много, много щастлив в Блекбърн. Имаме добър борд, чудесен президент, страхотни играчи и се вълнувам от това, че строим подобен отбор,” заяви той.