Мениджърът на Блекбърн Марк Хюз заяви, че Валери Домовчийски има златен шанс да подпише постоянен договор с Роувърс и трябва да се възползва от петдневния пробен период.

„Аз лично не съм гледал футболиста, но затова отборът има скаути, които са го наблюдавали и му поставиха много добра оценка. Имам много добра информация за него”, сподели уелсецът пред местен вестник.

„Повиках го на проби, за да го видя аз лично, защото не мога да взема на сляпо футболист в моя състав. Той е вкарал много голове и то на високо ниво, затова се възползвам от възможността да го видя как ще се представи на тренировките”, добави бившият национален селекционер на Уелс.

„Той е млад футболист и това го прави още по-ценен, тъй като Блекбърн се нуждае от млади и талантливи играчи”, завърши старши треньорът на Роувърс Марк Хюз.

Според вестник „Lancashire Telegraph” Домовчийски почти сигурно ще подпише договор с Блекбърн, а след това ще бъде преотстъпен на Левски, тъй като до началото на 2009 година няма да може да играе в Премиършип.

Изданието твърди, че сериозен интерес към футболиста на „сините” проявява и друг отбор от Висшата лига на Англия Съндърланд, а също така и отборът от Първа Бундеслига Борусия Дортмунд.