Почти сигурният трансфер на Нури Сахин от Реал Мадрид в Арсенал пропадна, като халфът ще се озове в Ливърпул, съобщава мадридският вестник „Марка“. Такова бе и първоначалното желание на наставника на „лос бланкос“ Жозе Моуриньо, макар че самият играч предпочиташе да отиде на „Емирейтс“.

Днес неговият агент Реза Фазели отпътува за „Анфийлд“, където ще се срещне с представители на мърсисайдци, за да финализира преотстъпването на клиента си.

В понеделник Фезали пристигна в Мадрид, за да оформи всички детайли по преминаването на турския национал при „топчиите“. Венгер бе убедил Сахин да заиграе в Лондон, но „белия балет“ съобщи на халфа, че „артилеристите“ имат предвид постоянен трансфер, а не преминаване под наем. Нито Реал, нито Сахин обаче били удовлетворени от подобен вариант, което довело до развалянето на споразумението.

Така по всичко личи, че Ливърпул ще спечели битката за 23-годишния бивш играч на Борусия Дортмунд, която се вихри през последния месец. Моуриньо обаче не пропусна да направи нещата още по-интересни, заявявайки пред „Марка“: „Не ме интересува къде ще избере да играе – Арсенал, Ливърпул или Тотнъм“.