Един от най-добрите футболисти в историята Диего Марадона публично поднесе извиненията си за станалия легендарен гол с ръка по време на четвъртфиналния мач от Световното първенство през 1986 година, който аржентинецът вкара във вратата на Англия. Дълги години след този случай скандалният играч не признаваше „вината” си.

В интервю за английския таблиод „Сън” той поднесе своето извинение за случая, който според голяма част от феновете е най-позорният епизод в живота на Марадона, въпреки че след това той се забърка в редица други скандали, свързани преди всичко със злоупотреба с дрога и алкохол.

„Ако можех да променя историята, щях да използвам този шанс. След това Аржентина стана световен шампион, а аз бях и останах най-добрият футболист. Но да променя миналото не е по силите ми, затова всичко, което мога да направя е просто да се извиня и да продължа нататък”, подчерта 47-годишният Марадона.

По-рано аржентинецът никога не се е извинявал за гола с ръка, но въпреки това много често получаваше критика по свой адрес за случилото се. Вратарят на тогавашния отбор на Англия Питър Шилтън също изрази не веднъж разочарованието си, както и това, че повече са го обидили поведението и думите на Марадона след мача, отколкото самия гол.