Арсенал постигна изключително драматична победа над Стандарт Лиеж с 3:2 като гост в първия мач между двата тима от Група H в Шампионската лига.

Преднината за домакините дадоха Мангала (2’) и Йованович (5’ от дузпа). Пълния обрат за „топчиите” донесоха Бендтнер (45’), Вермаален (79’) и Едуардо (81’).

В сметките на Арсен Венгер за срещата не попадна Андрей Аршавин, тъй като руснакът има контузия. Завръщането си след изключително дълго отсъствие направи Томаш Росицки.

Първото попадение в срещата падна в 3-та минута. Едуардо сбърка в центъра, след което Мангала му открадна топката и от границата на наказателното поле вкара за 1:0.

Само минута по-късно Йованович бе спънат в наказателното поле от Уилям Гала и главният рефер отсъди единайсетметров наказателен удар в полза на домакините. Потърпевшият застана зад топката и не сбърка за 2:0.

Психологическото предимство преди почивката за Арсенал даде Бендтнер с гола си в 45-та минута. Диаби проби добре, след което пусна в наказателното поле към датчанина, а последният от малък ъгъл реализира за 1:2, като при този резултат приключи и първата част.

Пълният обрат за Арсенал дойде в последните 15 минути на срещата. В 78-та минута Фабрегас изпълни пряк свободен удар, който удари Сонг по ръката. Това запази топката в игра, същият подаде към Вермаален, който вкара от близо за 2:2.

Крайният резултат оформи Едуардо в 81-та минута. Фабрегас центрира от корнер, а бразилецът с хърватски паспорт вкара с коляно за 3:2 в полза на Арсенал.

В другия мач от групата Олимпиакос победи с 1:0 АЗ Алкмаар с гол на Торосидис в 79-та минута.