Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини помоли всички приказки за трансфери да бъдат отложени до сблъсъка за Карлинг Къп с Манчестър Юнайтед в сряда. Патрик Виейра е поредният футболист, спряган за преминаване в Сити, но наставникът не иска никакви слухове да разстройват атмосферата в съблекалнята преди мача с градския съперник.

„Всички футболисти искат да играят в Манчестър Сити,” смята Манчини. „Това е нормално за всеки голям клуб, пред който стой бляскаво бъдеще.”

„Говори се не само за Патрик Виейра, но и за Иван Кордоба и Кристиан Чиву. Всички те са добри играчи, но за нас най-важното в момента е мачът с Манчестър Юнайтед. Всички други разговори ще трябва да се отложат за след дербито. Тогава ще видим,” категоричен бе наставникът.

Роберто Манчини потвърди, че Робиньо и Майка Ричардс ще бъдат на линия за двубоя с Ман Юнайтед, но Шон Райт-Филипс все още лекува контузия. Под въпрос остава и Роке Санта Крус, а Недум Онуоха със сигурност е аут за мача, което означава, че 19-годишният Дедрик Боята отново ще бъде титуляр в сряда.