Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини продължава да пили нервите на феновете и ръководството на „гражданите”. Италианецът бе категоричен, че няма да подаде оставка, въпреки срамната загуба от слабака Лех Познан с 1:3 в груповата фаза на Лига Европа. Поражението бе трето поред за „небесносините” след редица скандали с съблекалнята.

„За мен ситуацията е абсолютно ясна. Ще остана в Сити докато не ме уволнят. Срещал съм се със собственика шейх Мансур два или три пъти и взаимоотношенията ни са много добри. Поддържам постоянен контакт и с президента на нашия отбор. Разговаряме три-четири пъти на седмица, а и често идва на нашите тренировки”, коментира Манчини след мача в Полша.

Въпреки безобразното представяне на Сити, италианецът каза още, че тимът му не е заслужавал загубата. „Не заслужавахме да загубим. Всичко бе срещу нас, а Познан имаха невероятен късмет. Футболистите не са срещу мен. Това са пълни глупости. Имаше някои тежки разговори с някои от футболистите, но отборът е зад мен. От щаба искат от мен да класирам отбора за Шампионската лига догодина и засега нещата вървят добре”, каза още Манчини, който през лятото похарчи 300 млн. паунда за нови футболисти.