Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини внесе известна яснота в трансферните планове на отбора. Италианецът сподели, че Карлос Тевес ще остане футболист на „гражданите”, въпреки че е имало идея той да премине в Интер, а в Сити да заиграе Самуел Ето’о. Манчини потвърди и почти сигурния трансфер на защитника на Партизан Стефан Савич.

„Да, разбира се, че Тевес ще остане, той е фантастичен играч”, заяви Манчини. „Имаше разговори за размяна с Ето’о, но Интер не искаха да продават. Бих казал, че сделката за Савич е направена, но Насри? Не, не още”.

Манчини не се притесни и да коментира част от спряганите имена за трансфер в Сити от Серия А. „Харесвал Езекел Лавеци, Марек Хамсик и Единсон Кавани. Харесвам Хавиер Пасторе малко по-малко”.

„После, ако мисля за Удинезе, си мисля за Пабло Армеро и Маурисио Исла. Трябва да кажа и Антонио Ди Натале. Жалко е, че той вече е по-стар. Също харесвам Раджа Найнголан от Каляри. Разбира се, не споменах момчетата от Интер, които са ми слабост. Мисля, че тези, които съм тренирал, са велики играчи”.

„Сега съм в Англия и имам още двегодишен договор със Сити, където се чувствам добре и имам добри отношения със собственици. Премиършип е най-доброто първенство. В Италия, стадионите са празни и това ме прави тъжен. Преди 15 години те бяха пълни”, завърши Манчини.