Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини е убеден, че неговият нападател Марио Балотели може да бъде от класата на Лионел Меси, стига да се съсредоточи единствено върху футбола.

Преди два кръга италианският национал бе изваден от групата за мача с Тотнъм заради непрофесионално отношение към тренировките. Това веднага породи спекулации около бъдещето на 22-годишния играч, но Манчини бе категоричен, че не смята да се разделя с него.

„Извън терена Марио е фантастичен човек“, сподели наставникът. „Понякога не разбира какво всъщност работи и че работата е важна за живота му, но се надявам, че това ще отмине бързо.“

„Сега е на 22 години, но всичко може да се промени за миг, така че се надявам да продължи да подобрява всички страни от играта си, защото може да бъде от нивото на Кристиано Роналдо и Лео Меси. Просто трябва да разбере, че трябва да се труди здраво, трябва да мисли и живее с работата си, а не да се концентрира върху другите неща, които не са важни. Съжалявам го за това“, добави сънародникът на Балотели.

„Той разполага с всички качества да бъде сред най-добрите в света“, завърши Манчини.