Мениджърът на Манчестър Сити Свен Йоран Ериксон ще се опита да реши проблемите си в нападение, привличайки нападателя на ЦСКА Москва – Жо.

От руския клуб вече отказаха оферта на стойност от 9 млн. паунда, но от страна на испанския Валенсия, който също следи бразилеца. От ръководството на московчани заявиха, че ще позволят на 20-годишния си футболист да напусне само, ако някой предложи повече от 14 млн. паунда, но към този момент няма реални предложения.

„В момента нямаме конкретни предложения за Жо”, коментира президентът на ЦСКА Евгени Гинер.

„С отбора на Валенсия не успяхме да се разберем за цената и затова той остана при нас. За всеки футболист е добре да знае за интереса към него от европейските грандове и може би един ден Жо ще играе в Италия или Испания”, каза още Гинер.

От своя страна самият футболист също заяви, че е щастлив в настоящия си клуб и няма нищо против да остане в ЦСКА.

„Хубаво е да знаеш, че има интерес към теб, но в същото време трябва да си професионалист и да останеш предан на отбора си”, каза Жо.

Твърде вероятно е обаче Манчестър Сити да изпрати официална оферта към руснаците, имайки предвид проблемите, които има Ериксон в Нападение. Както е известно българинът Валери Божинов все още не е напълно готов за игра, а положението с мексиканеца Нери Кастийо е почти идентично.

В мача за купата на Англия срещу Шефийлд Юнайтед шведът бе принуден да използва младока Даниел Стъридж, който се отличи с гол. По-рано днес бившият селекционер на Англия заяви, че ще се опита на всяка цена да привлече нападател в тима си до края на зимния трансферен прозорец.