Мъката за феновете на Манчестър Юнайтед може да приключи скоро и желанието им мениджърът Луис ван Гаал да бъде уволнен да се изпълни. Според вестник "Манчестър Ивнинг Нюз", това може да се случи още до края на следващата седмица. 

През нея предстоят три изключително важни двубоя за "червените дяволи" и след тях ще се прецени дали холандецът поне да довърши сезона, или да бъде изритан от "Олд Трафорд" три месеца преди края на кампанията. 

В понеделник Юнайтед гостува на Шросбъри в мач от петия кръг от ФА Къп, в четвъртък е домакин на датския Мидтиланд в реванш за Лига Европа, след като загуби първия двубой, а в събота се изправя срещу Арсенал във Висшата лига. 

Ако "червените дяволи" не успеят да спечелят първите си два мача, ще изпуснат всякакви шансове за трофей този сезон. При загуба и от "артилеристите", ще загубят и шансовете за място в Шампионската лига следващия сезон и това ще предопредели рано-рано съдбата на Ван Гаал. 

Досега холандецът твърдеше, че не знае нищо за уволнението си и има пълната подкрепа на ръководството. Но според вестника, сега е получил ултиматума лично от босовете и е наясно, че ще е пътник още в неделя, ако провалите продължат.