Манчестър Юнайтед победи гостуващия Евертън с 3:0 и се върна на второто място в класирането на Висшата лига след 13-ия кръг.

Възпитаниците на Сър Алекс Фъргюсън събраха 28 точки и изостават на 5 точки зад лидера Челси, който по-рано днес отнесе новака Уулвърхемптън на "Стамфорд Бридж" с 4:0.

Българският нападател Димитър Бербатов остана извън групата на шампионите заради контузия в коляното.

Домакините имаха териториално превъзходство в началото, но изпитваха трудности срещу добре подредената защита на съперника.

В 16-ата минута след атака от дясно Майкъл Оуен пусна пас към Райън Гигс, който стреля по тревата от 15 метра, но Тим Хауърд реагира добре и спаси.

Евертън разчиташе на опасни контри и на няколко пъти Луи Саха се озова в добри позиции, но не успя да се възползва.

В 35-ата минута Дарън Флечър все пак откри резултата за Юнайтед с красив удар от границата на наказателното поле в горния десен ъгъл на Хауърд.

След почивката гостите започнаха по-активно. Гол на Маруан Фелаини беше отменен заради засада, а малко по-късно след час игра Якубу Айегбени изведе Тим Кейхил в чиста позиция в дясно в наказателното поле, но Едвин ван дер Саар излезе навреме и успя да блокира с тяло удара на нападателя на Евертън.

В 63-ата минута пък удар на Уейн Рууни от 25 метра кацна на напречната греда, а малко по-късно Якубу пропусна да изравни след самостоятелна акция и удар край целта от 12-13 метра.

До края домакините имаха превъзходство. В 67-ата минута Майкъл Карик засече центриране на Райън Гигс от ляво за 2:0.

Резервата Пол Скоулс пък изведе Луис Антонио Валенсия в чиста позиция в дясно в наказателното поле и крилото вкара третия гол с удар по диагонала.