Манчестър Сити записа много ценна победа с 2:0 срещу Нюкасъл на не особено гостоприемния „Сейнт Джеймсис Парк“ в мач от 21-вия кръг на Премиършип.

Един Джеко бе точен още в 8-а минута. Босненецът се възползва от успореден на голлинията пас от страна на Александър Коларов и засече перфектно във вратата за 1:0.

Двубоят продължи равностойно, а в 34-а минута домакините стигнаха до страхотно попадение, което обаче не бе зачетено от съдията. Шейк Тиоте отправи страхотен диагонален удар извън наказателното поле, който попадна в горния ляв ъгъл на вратата на Джо Харт. „Свраките“ започнаха да се радват, но в този момент страничният рефер сигнализира за засада. Повторенията показаха, че при удара трима играчи на Нюкасъл са били в засада като Йоан Гуфран пречи на вратаря на Сити, което е и причината за вдигнатата засада.

В началото на втората част Алваро Негредо имаше две добри възможности за гол, а малко след това Йоан Кабай стреля опасно малко над вратата. Отличният в този мач Джо Харт пък спаси блестящо изстрел на Лоик Реми.

Лошата новина за „гражданите“ дойде в 76-а минута, когато Янга-Мбива фаулира много грубо Самир Насри, а французинът бе изнесен от терена на носилка като държеше лявото си коляно.

Ман Сити взе трудна победа в Нюкасъл

източник: Gulliver/Getty Images

В последните минути отново Сити бе по-добрият отбор на терена като Фернандиньо удари греда, а удар на Негредо бе избит от бранител на „свраките“ пред голлинията.

7-минутното продължение обаче доведе до втори гол за тима от Манчестър. Негредо бе перфектно изведен сам срещу Тим Крул. Ударът му бе отразен от холандския вратар, но за негово нещастие топката удари отново тялото на Негредо и продължи напред, за да може испанецът само да я чукне в опразнената врата за крайното 2:0.

За Сити това бе седма поредна победа в Премиършип, благодарение на която отборът се изкачи поне временно на първо място с 47 точки. Челси е втори с 46, а Арсенал трети с 45, но и с мач по-малко. Нюкасъл е на осма позиция с 33 точки.