Манчестър Сити се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на УЕФА по изключително драматичен начин. „Гражданите” се добраха до следващата фаза на турнира след дузпи срещу датския Олборг. Момчетата на Марк Хюз бяха на път „да счупят тъпомера”, след като загубиха срещата реванш с 0:2 при положение, че до 85-тата минута резултатът бе 0:0. В първия двубой „небесносините” бяха победили като домакини със същия резултат и така след 2:2 от двете срещи се стигна до продължения. В тях нов гол не падна, а при дузпите англичаните се оказаха с по-здрави нерви и триумфираха с 4:3.

„Гражданите” все пак отсрамиха английските отбори, тъй като останаха единственият тим от Премиършип в тази фаза на турнира на УЕФА.

Извън състава на Сити за драматичната среща останаха българите Валери Божинов и Мартин Петров. Докато Спийди, както наричат Петров в тима от Манчестър, все още се възстановява от контузия, то Божинов остана без картотека за турнира, въпреки че вече взе участие в два мача от Премиършип.

Двубоят вървеше съвсем спокойно за „гражданите”, които до 85-тата минута задържаха нулевото равенство и комфортно вървяха към безпроблемно продължаване в следващия кръг.

5 минути преди края удар с глава на Кака от Олборг попадна в неговия съотборник Лутън Шелтън, който се освободи от опеката на Майка Ричардс и с удар в долния десен ъгъл на вратата на Шей Гивън откри резултата и върна надеждата на феновете, напълнили стадиона в Олборг.

Датчаните стигнаха до немислимото в първата минута на даденото от съдията Ланой продължение на мача. Чед Евънс игра с ръка в наказателното поле и френският арбитър отсъди дузпа, реализирана хладнокръвно от Михаел Якобсен.

В двете продължения двата отбора по-скоро внимаваха да не допуснат гол, отколкото да вкарат и по този начин съвсем логично се стигна до изпълнение на дузпи.

При първите четири изпълнения двата отбора бяха безпогрешни преди Шей Гивън да спаси удара на капитана на домакините Аугустинусен. Шон Райт Филипс се възползва от грешката и даде преднина от 3:2 за Сити. Номвете и Дън вкараха своите дузпи преди да се стигне до изпълнението на първия голмайстор в мача Шелтън. Шей Гивън спаси и неговия удар и по този начин класира своя отбор за 1/4-финалите на турнира.

Така след изиграването на всички мачове напред продължават два немски отбора – Вердер и Хамбургер, два френски – Олимпик Марсилия и Пари Сен Жермен, два украински – Шахтьор и Динамо Киев и по един от Италия (Удинезе) и Англия (Манчестър Сити).