Отборът на Валери Божинов и Мартин Петров Манчестър Сити постигна важна победа с 2:0 срещу немския Шалке 04 в мач от 3-тия кръг на груповата фаза в турнира за Купата на УЕФА.

Двубоят на „Фелтинс Арена” в Гелзенкихрен премина безпроблемно за гостите, които с по един гол в двете полувремена спечели трите точки.

Домакините опитаха да натиснат своя противник, който обаче се отбраняваше перфектно и от своя страна създаваше опасни контра атаки.

В 32-рата минута Курани загуби топката, която попадна в Стъридж. Той напредна отляво, премина през Енгелаар и опита пас, който след грешка на Пандер попадна в Бенжани Мварувари, който без проблеми вкара за 1:0.

Ситуацията се повтори и през втората част, когато при една контра Айрланд подаде към голмайстора Мварувари, той стреля, но ударът му бе блокиран от бранител на Шалке. Топката обаче попадна отново в Айрланд, който с прецизен удар вкара втория гол в мача.

С този успех „гражданите” излязоха начело в група А с пълен актив от 6 точки след 2 мача. Шалке пък има 4 точки, но от 3 мача.

В другия мач от групата Пари Сен Жермен и Расинг Сантандер завършиха наравно 2:2. Кежман и Люндула дадоха преднина на ПСЖ до 32-рата минута. Автогол на Траоре в 40-тата върна Расинг в играта, а Колса в 55-тата оформи крайното 2:2.

Класиране:

1. Манчестър Сити 2 мача, 6 точки

2. Шалке 3 мачa, 4 точки

3. Твенте 2 мача, 3 точки

4. Сантандер 3 мача, 2 точки

5. ПСЖ 2 мача, 1 точка