Звездата на Ливърпул Луис Суарес наскоро подписа нов договор с клуба, но по всичко изглежда бъдещето му на "Анфийлд" не е гарантирано.

Според авторитетния "Сънди Таймс", цяла опашка отбори ще се опитат да купят уругваеца през лятото. И с най-големи финансови възможности от тях е Манчестър Сити.

Изданието твърди, "гражданите" са готови да платят клаузата за разтрогването на договора на футболиста, който е обвързан с мърсисайдци до 2018 г. Тя е в размер на 70 млн. паунда.

Това се налагало, тъй като двама от сегашните нападатели на тима по всяка вероятност ще си стегнат багажа през лятото. Един Джеко и Серхио Агуеро са пред напускане, твърди вестникът.

С парите от тях, плюс още някои продажби, ще бъде финансирана сделката за Суарес. Отделно ще му се предложи умопомрачителна заплата, дори за стандартите на Висшата лига.

Нищо чудно уругваецът да стане най-скъпоплатеният играч в Англия. В момента това е Уейн Рууни, който получава по 1.2 млн. паунда на месец.

Отдавна се знае, че интерес към играча проявява и Реал Мадрид, така че битката през лятото за подписа му пак ще е ожесточена. Разбира се, най-важното е самият играч да пожелае това, но вече се видя, че миналата година го направи, когато от Арсенал го искаха.