Помощник треньорът на Манчестър Сити Дейвид Плат похвали 17-годишния Маркос Лопес, който вкара първия си гол само 4 минути, след като направи своя официален дебют за гражданите.

Роберто Манчини пусна Лопес като резерва в 87-ата минута на мача срещу Уотфорд за Купата на Англия, а в 91-ата роденият в Бразилия португалски полузащитник оформи крайното 3:0 с точен удар отблизо, след като вратарят Джонатан Бонд изби удар на Марио Балотели и топката попадна в краката на тинейджъра.

„Той има усмивка на лицето си в момента, това мога да ви кажа. Маркос игра пет минути в края на двубоя за ФА Къп и вкара гол“, коментира Плат.

„Той би трябвало да е горд от това, което направи, но също така той трябва да бъде на линия утре и да е готов да тренира здраво, защото ще бъде в добро настроение и няма позволи това да му размъти главата.“

„Той е много техничен футболист, можете да видите, че той иска да отиде и да рани съперника. Той има страхотни качества“, заяви още Дейвид Плат за 17-годишния халф на Сити Маркос Лопес.