Манчестър Юнайтед направи грешна стъпка в Лондон, падайки с 1:2 от Уест Хем в мач от 20-ия кръг на Премиършип. След загубата си „червените дяволи” продължават да оглавяват класирането с 45 точки, но с точка по-малко е отборът на Арсенал, който играе по-късно днес срещу Евертън и има реална възможност „топчиите” да си върнат върха във Висшата лига.

Двубоят на „Ъптън Парк” започна с по-добрата игра на гостите, които логично първи откриха резултата. В 14-та минута Кристиано Роналдо завърши перфектно добра атака, започната от Саха. Французинът намери чудесно Райън Гигс, който центрира в наказателното поле и португалският нападател с глава без проблеми прати топката в мрежата на Робърт Грийн. Роналдо пропусна да удвои головата сметка на Манчестър в 67-та минута. Тогава реферът Майк Дийн отсъди дузпа за гостите след игра с ръка на Джонатан Спектър, но португалецът не успя да я превърне в гол.

Грешката му бе наказана от домакините 10 минути по-късно, когато Антон Фердинанд изравни резултата. Шокът за Манчестър дойде в 81-та минута – Патрис Евра фаулира Джон Пантсил. След изпълнението на прекия свободен удар отстрана на Марк Нобъл, Матю Ъпсън вкара гол от 5 метра с глава и подари успеха на Уест Хем.

След успеха си „чуковете” са на девето място в подреждането с 29 точки.

Астън Вила на Стилиян Петров се наложи с 2:1 като гост на Уигън. Българският национал се появи в игра секунди преди последния съдийски сигнал, заменяйки Ашли Янг. Резултатът бе открит в 28-та минута в полза на домакините – Брамбъл успя да се разпише след центриране на Райън Тейлър. В 55-та Къртис Дейвис изравни за Астън Вила, а Агбонлахор оформи крайното 1:2 с попадение в 70-та минута.

Астън Вила е на седмо място в класирането с 33 точки.

Срещи от 20-ия кръг на Премиършип:

Бирмингам - Фулъм - 1:1

Челси - Нюкясъл - 2:1

Портсмут - Мидълзбро - 0:1

Съндърланд - Болтън - 3:1

Тотнъм - Рединг - 6:4

По-късно днес:

Евертън - Арсенал

Утре:

Дарби Каунти - Блекбърн

Манчестър Сити - Ливърпул