Манчестър Юнайтед отмени демонстративния мач, който трябваше да играе в Малайзия на 27 юли.

По същото време са финалите на Азиатската купа, и от много страни обявиха, че според тях визитата на „червените дяволи” ще отклони вниманието от клубната надпревара.

Оказа се, че Азиатската футболна конфедерация (АФК) има сключено споразумение с футболната асоциация на Малайзия, че последната не може да е домакин и на друго събитие по време на Азиатската купа.

Изпълнителният директор на Ман Юнайтед Дейвид Гил се намира в Малайзия, където се срещна с шефа на Азиатската футболна конфедерация Мохамед Бин Хамам и се съгласи мачът да бъде отменен.

„Тази среща бе предвидена като един от основните елементи в празненствата на малайзийското правителство по случай 50-годишнината от независимостта в страната. Освен това бе и чудесна възможност да играем пред нашите фенове в Малайзия, които са много,” заяви Гил. „За съжаление, имаме нова информация по въпроса. Клубът ни бе уведомен, че между футболната асоциация на Малайзия и Азиатската футболна конфедерация има споразумение, според което нашият отбор не може да играе там, ако АФК не даде своето съгласие.”