Бившият селекционер на Англия Стив МакЛарън за пореден път реши да изрази публично мнението си на чия ръка трябва да е капитанската лента в състава на „трите лъва”.

„Смятам, че идеалният капитан за Англия е Джон Тери. Той винаги е бил лидер и може да обедини съотборниците си в нужния момент”, заяви МакЛарън.

„За капитанската лента могат да претендират още Бекъм и Джерард, но техните титулярни места в отбора са под въпрос. Колкото до Джон Тери, той е незаменим за Англия”, добави специалистът, който бе уволнен след провала на тима в квалификациите за Евро 2008.

Вече няколко седмици в медийното пространство на Острова се води задочен дебат относно капитанската лента в тима. Новият старши треньор Фабио Капело все още не е обявил публично решението си на чия ръка ще я сложи, но според някои информации, за лидер на Англия ще бъде обявен Стивън Джерард.

Според последните слухове, звездата на Ливърпул ще излезе с  лентата в контролата срещу Швейцария на 6-и февруари на стадион „Уембли”. 27-годишният полузащитник беше втори капитан след Джон Тери, докато начело на националния отбор на Англия бе Стив МакЛарън.