Селекционерът на Англия Стив МакЛарън и неговите момчета получиха невероятен шанс да се класират на Евро 2008, след като снощи прекият им конкурент Русия бе победен от Израел. Поражението на Сборная означава, че единствено от Англия зависи кой ще стигне до финалите в Австрия и Швейцария. „Трите лъва” приемат Хърватия в сряда в решителен двубой на „Уембли” и ако спечелят дори точка, ще се класират.

След като изгледа по телевизията срещата между Израел и Русия (2:1), МакЛарън коментира: „Каква вечер! Фантастични новини за всички нас. Искам да благодаря на футболистите на Израел, които си свършиха изключително професионално работата. Те показаха, че нацията може да се гордее с тях и заслужават много похвали.”

„Няколко пъти казах, че кампанията не е свършила, докато не изиграем и последния мач. През цялото време вярвах, че мачът с Хърватия ще реши нещата. Слава богу, така и стана,” изтъкна се МакЛарън.

„Гледах мача със семейството си в хотела на отбора в Уотфорд. Целият треньорски щаб се бе събрал там и можете са си представите колко доволни бяхме всички да видим, че се връщаме в квалификациите и всичко остава в наши ръце. Сега най-важното е да завършим започнатото в сряда,” каза още селекционерът.

„Знам, че сами си направихме нещата трудни, като изпуснахме точки още в началото, но през втората половина от кампанията играем все по-добре. Вярваме, че играчите ще свършат своята работа на „Уембли”, завърши Стив МакЛарън.