Израел успя да надвие Русия с 2:1 и по този начин направи изключително голяма услуга Англия по пътя на „трите лъва” към финалите на Евро 2008.

Руснаците изпуснаха питомното днес, след като не успяха да вземат трите точки в на пръв поглед предрешен мач в тяхна полза. Сега момчетата на Гуус Хидинк ще се надяват само на победа на Хърватия срещу Англия в сряда, за да успеят да се класират за надпреварата идното лято.

Първото полувреме на двубоя на практика не се запомни с особени положения пред вратите и на двата отбора. Единственото попадение преди почивката отбеляза Барда, който успя да намери пролука в защитата на „сборная” и да открие резултата още в 10-та минута в полза на Израел.

Още от първата минута на втората част руснаците се хвърлиха с всички сили и заиграха много по-агресивно. На няколко пъти гостите създадоха опасни положения пред вратаря Дуду Ават, но той се оказа безсилен едва в 61-та минута след удар от около 10 метра на Билялетдинов.

През останалото време възпитаниците на Хидинк имаха още няколко ситуации за промяна на резултата, но точно в последните секунди на мача Омер Голан прати топката в мрежата на руснаците след бърза контраатака реализирана от неговите съотборници.

Така след победата на Израел ситуацията в Група Е е следната: Хърватия заема първото място с 26 точки, въпреки че загуби с 0:2 от Македония. Втора с актив от 23 точки е Англия, Русия след днешното поражение остана на трета позиция с 21 точки.

Предстоят срещи между Англия и Хърватия в сряда. Русия пък гостува на Андора.