Нападателят на Блекбърн Бени МакКарти отправи молба към клуба си да не спира евентуален негов трансфер в Челси. Южноафриканецът сподели, че мечтата му е да играе отново в Шампионската лига и иска да го направи именно със „сините”.

Мениджърът на Роувърс Марк Хюз обаче няколкократно заяви, че голмайсторът не е за продан.

Самият МакКарти смята, че се е отплатил за доверието на Хюз и заслужава шанс за изява на по-високо ниво. Тъмнокожият футболист има 17 гола до момента в Премиършип, което привлече вниманието на боса на Челси Жозе Моуриньо, който изяви желание да го привлече.

И МакКарти не иска да пропуска възможността. „Искам футбол от класата на Шампионската лига. Когато си седя вкъщи и гледам лигата по телевизията и чуя онази мелодия, тя ме кара да разбера, че него липсва във футболната ми кариера,” споделя той пред „Сън”. „Липсва ми предизвикателството да си част от най-добрите, да играеш срещу най-добрите. Футболът в Шампионската лига е върхът в амбициите на всеки футболист.”

Бени продължи: „Харесва ми да играя за Блекбърн, и мениджърът, и всички тук са първа класа. Клубът е приятелски настроен и се отнася професионално. Но на 29 години, ако отбор като Челси те иска, това е сериозна възможност.”

Манчестър Юнайтед също се интересува от МакКарти, но Челси води в надпреварата за подсипа му. Нападателят вече е играл за Жозе Моуриньо в Порто и двамата заедно вдигнаха купата на Шампионската лига през 2004 година.

„Моуриньо ме познава добре. Ако иска отново да съм в неговия отбор, то е защото знае с какво разполагам,” заяви африканецът.

Слуховете на Острова твърдят, че Челси ще отпрати Андрий Шевченко през лятото, и така Моуриньо ще се нуждае от нов партньор в атака за Дидие Дрогба, като шансовете именно Бени МакКарти за заеме позицията са много големи.